• Stalna razstava na Policijski postaji Ribnica

Zgodovina ribniške policije

Razstava Zgodovina ribniške policije je nastala ob gostovanju razstave Utrinki iz zgodovine slovenske policije in je bila plod medmuzejskega, medresorskega in medobčinskega sodelovanja. V Muzeju Ribnica smo k projektu pristopili avgusta 2015 na povabilo Pokrajinskega muzeja Kočevje, Muzeja slovenske policije in Policijske postaje Ribnica.

Del zbranega gradiva je bilo predstavljenega še istega leta v Pokrajinskem muzeju Kočevje. Do gostovanja v Muzeju Ribnica v aprilu 2016 so bile ribniške vsebine dopolnjene in razširjene. Pod okriljem Muzeja Ribnica je razstava nato gostovala še v občinah Sodražica in Loški Potok. Po takratnem razstavnem konceptu so ob zunanjih stenah prostora tekli panoji Muzeja slovenske policije in Pokrajinskega muzeja Kočevje. V sredini prostora pa je bila predstavljena zgodovina ribniške policije in to je ta del, ki danes krasi stene Policijske postaje Ribnica.

Za odlično sodelovanje Muzeja Ribnica s Policijsko postajo Ribnico in Muzejem slovenske policije smo prejeli bronasti znak policije.

Galerija slik iz PP

Zgodovina ribniške policije je predstavljena skozi par sklopov; najprej orožništvo, nato Postaja milice Ribnica in Policijska postaja Ribnica.

Občina Loški Potok meji na Republiko Hrvaško, zato smo razvoj policije predstavili bolj natančno. Izpostavili smo še varovanje schengenske meje in opravljanje mejne kontrole na mejnih prehodih v Novem Kotu in Podplanini.

2023 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni