Vljudno vas vabimo na predstavitev projekta Obedi ter obredi, ki ga bomo predstavili 13.6.2022 v Knjižnici Dobrepolje s pričetkom ob 18. uri.
V projektu smo raziskali kulinarično dediščino občin Ribnica, Sodražica in Loški Potok. Na podlagi raziskav smo oblikovali sodobne menije, ki črpajo znanje iz preteklosti.
Predstavili vam bomo delovni proces, glavne ugotovitve projekta, zanimivosti in besedne ocvirke, ter kako smo menije povezali z običaji.
S projektom prestavljamo meje znanega, iščemo novo, a hkrati ugotavljamo, da je nov le pogled na krožnik, na obliko videnega, sem ter tja na proces prikazanega, vse ostalo pa ostaja naša kulinarična dediščina. In tega smo še posebej veseli, da imamo tudi v suhorobarski deželi tako pestro in inovativno kulinariko. Tudi to je lahko odlična turistična ponudba.
V projektu sodelujemo Zavod Coknpok, JZ Rokodelski center Ribnica in Riko Invest, podružnica Škrabčeva domačija.
Projekt se izvaja v okviru Lokalne akcijske skupine Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe in je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.