Prisrčno vabljeni na zaključno prireditev projekta Obedi ter obredi, ki je raziskal kulinarično tradicijo suhorobarske dežele in jo inovativno ter spoštljivo posodobil za posebne ali pa povsem vsakodnevne priložnosti.
Pričakujemo vas v sredo, 29. junija ob 19. uri na vrtu Škrabčeve domačije v Hrovači.
Znotraj projekta je nastala knjiga 𝐎𝐤𝐮𝐬𝐢 𝐬𝐮𝐡𝐨𝐫𝐨𝐛𝐚𝐫𝐬𝐤𝐞 𝐝𝐞ž𝐞𝐥𝐞«, ki povzema vse aktivnosti projekta in jo bomo ob tej priložnosti podrobneje predstavili.
Brez okušanja in draženja brbončic pa kulturno-kulinarični projekt ni tisto, za kar smo si prizadevali, zato vam bomo ob zaključku postregli z degustacijo letnega menija, v katerem ponujamo:
- Reci bobu bob
- Zeleno fižolovko
- Jagnje po božje in
- Ribniško povanco.
Veselimo se srečanja z vami.
V projektu sodelujemo Zavod Coknpok, JZ Rokodelski center Ribnica in Riko Invest, podružnica Škrabčeva domačija.
Projekt se izvaja v okviru Lokalne akcijske skupine Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe in je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.