Andreja Meni3 07868

Predstavitev projekta Obedi ter obredi v Loškem Potoku

Vljudno vas vabimo na predstavitev projekta Obedi ter obredi, ki ga bomo predstavili 20.6.2022 v OŠ Loški Potok v učilnici gospodinjstva s pričetkom ob 19.30 uri.

V projektu smo raziskali kulinarično dediščino občin Ribnica, Sodražica in Loški Potok. Na podlagi raziskav smo oblikovali sodobne menije, ki črpajo znanje iz preteklosti.

Predstavili vam bomo delovni proces, glavne ugotovitve projekta, zanimivosti in besedne ocvirke, ter kako smo menije povezali z običaji.

S projektom prestavljamo meje znanega, iščemo novo, a hkrati ugotavljamo, da je nov le pogled na krožnik, na obliko videnega, sem ter tja na proces prikazanega, vse ostalo pa ostaja naša kulinarična dediščina. In tega smo še posebej veseli, da imamo tudi v suhorobarski deželi tako pestro in inovativno kulinariko. Tudi to je lahko odlična turistična ponudba.

V projektu sodelujemo Zavod Coknpok, JZ Rokodelski center Ribnica in Riko Invest, podružnica Škrabčeva domačija.

Projekt se izvaja v okviru Lokalne akcijske skupine Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe in je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

2022 06 16 08 53 54 Dokument2 Word

2022 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Srrs Logo Mali