Ribniški žlikrofi

Predavanje Kakor se streže, tako se reže – prehrana v Ribnici, Sodražici in Loškem Potoku

Ali veste, da v Ribnici ob pustu jedo žinkrofe, da v Loškem Potoku porodnici postrežejo s kuhelni, in da ni praznične mize brez potice, nekoč nadevane tudi z nadevi iz ječmena, makunce in tepk.

Vabljeni na predavanje, ki bo potekalo v dvorani Rokodelskega centra Ribnica v četrtek, 7. oktobra 2021, ob 19. uri. O tradicionalni kulinariki s sodobnim pridihom bosta spregovorili etnologinja Polona Rigler Grm, kustosinja Muzeja Ribnica, in mag. Andreja Škrabec, ustanoviteljica zavoda Coknpok.

Muzej Ribnica, Zavod Coknpok in Škrabčeva domačija so skupaj pristopili k evropskemu projektu Obedi ter Obredi – OTO, kjer skupaj raziskujejo tradicionalno kulinariko, ki jo želijo predstaviti na sodoben način.

Dogodek bo izveden v okviru projekta Dnevi evropske kulturne dediščine, katerega osrednja tema je gastronomija, Slovenija pa je letos nosilka naziva Evropska gastronomska regija.

*Prireditev bo potekala ob upoštevanju trenutno veljavnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-COV-2 (PCT pogoj).

2022 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Srrs Logo Mali